završna konferencija

UŽINA ZA SVE Ukupno tri milijuna kuna osigurno za prehranu djece u siromaštvu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2020. 13:35

Zadnja izmjena: 15.07.2020. 13:41

Varaždinska županija je sredinom prosinca prošle godine s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisala ugovor o dodjeli 999.081,33 kn bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom „Užina za sve II“  za školsku godinu 2019.-2020.

Svrha i cilj projekta bio je osigurati kvalitetnu i redovitu školsku prehranu djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, a sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i državnog proračuna. Projektom je bilo obuhvaćeno 994 djece , polaznika 32 osnovnih škola kojima je osnivač Varaždinska županija, a koje su ujedno i partneri na Projektu. Danas je u Županijskoj palači u Varaždinu održana završna konferencija projekta kojoj su prisustvovali i zamjenik župana Tomislav Paljak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek kao i ravnatelji škola koje sudjeluju u ovome projektu.

- Ovo je jedan vrijedan i zahvalan projekt, ne treba naglašavati koliko je učenicima važna prehrana  u školi. Što se tiče naše Županije, želim s ponosom naglasiti kako mi financiramo prehranu za još 2444 učenika koji nisu ušli u EU projekt i to s više od 2 milijuna kuna. Dakle, Županija na iznos od milijun kuna daje još preko dva milijuna kuna kako bi sva djeca imala prehranu u školama i kako ne bismo imali potencijalno gladnih učenika. Financiranje radimo prema sve tri osnove primatelja dječjeg doplatka, a time snažno pokazujemo koliko držimo do visokih socijalnih standarda – naglasio je Paljak.

Komentari