Potpora Ministarstva turizma

Varaždin dobio 400 tisuća kuna za razvoj cikloturizma i garažu za bicikle

Objavljeno: 01.03.2016. 11:02

Zadnja izmjena: 01.03.2016. 11:46

Foto: Arhiva eVaraždin

Iz sufinanciranja infrastrukturnih projekata iz fonda Ministarstva turizma, u kojem će se isplatiti ukupno 17 milijuna kuna za 34 projekta, za cikloturističku prihvatnu točku, odnosno infopunkt i garažu za bicikle, Varaždinu je dodijeljeno 400 tisuća kuna.

Natječaj za dodjelu sredstva raspisan je na jesen prošle godine, dok je odluka o odabiru projekata donesena u petak od strane ministra turizma Antona Klimana. Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih odnosno prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta.

Razvoj cikloturizma

Mjesta na kontinentu, među kojima je i grad Varaždin, uglavnom će novac dobiti za biciklističke staze i infrastrukturu potrebnu za razvoj cikloturizma. Varaždinu je tako dodijeljeno 400 tisuća kuna za cikloturističku prihvatnu točku, odnosno infopunkt i garažu za bicikle. Osim Varaždina, za razvoj cikloturizma sredstva su dobili: Vukovar, Općina Antunovac, Metković i Grad Otočac.

Obnova plaža

Daleko najveći broj projekata, njih 18, odnosi se na uređenje plaža, bilo za projektnu dokumentaciju ili provedbu. Najveći iznos od milijun kuna dobio je Šibenik za uređenje plaže Rezalište u Brodarici. Također, novac za uređenje plaža, u rasponu od 200 do 800 tisuća kuna dobili su: Rogoznica, Senj, Novigrad, Bol, Tkon, Vodnjan, Vodice, Krk i Poreč.

Komentari