službeno doznajemo

Varaždin dobiva još jedan nadvožnjak - potpuno novi

Dvije nove trake zajedno s nadvožnjakom izgradit će se od Lidla do ceste prema Varaždinskoj areni, a projekt će stajati između 15 i 17 milijuna eura (do 128 milijuna kuna)...
Objavljeno: 05.06.2023. 16:55

Zadnja izmjena: 05.06.2023. 17:06

Nakon što smo objavili informaciju kako se istočna obilaznica planira proširiti s dvije nove trake, neki od čitatelja pitali su se neće li do zagušenja prometa svejedno dolaziti na nadvožnjaku?

Odgovor je da neće, jer kako službeno doznajemo od Hrvatskih cesta - ne samo što će se na istočnoj obilaznici graditi dvije nove trake nego će se pokraj postojećeg nadvožnjaka graditi još jedan potpuno novi. Time će problem biti u potpunosti riješen te bi gužve uvelike trebale biti smanjene.

U tijeku pripreme

Podsjetimo, trenutno je u tijeku priprema dokumentacije, a to je proces koji bi mogao potrajati najduže godinu i pol dana. Dvije nove trake zajedno s nadvožnjakom izgradit će se od Lidla do ceste prema Varaždinskoj areni, a projekt će stajati između 15 i 17 milijuna eura (do 128 milijuna kuna).

Kako je nedavno za eVaraždin rekao član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, smatra se kako će se tim projektom pozitivno utjecati i na dugogodišnju problematiku Kučanske rampe.

Komentari