odobrena sredstva

Na ovome mjestu niknut će sportsko-rekreacijski centar, odobreno 669,8 tisuća eura

"To je popriličan iznos ako se prisjetimo da je bivša vlast cijeli projekt Belih kipi htjela financirati iz obveznica Grada Varaždina", kazao je gradonačelnik Neven Bosilj...
Objavljeno: 21.03.2023. 15:06

Zadnja izmjena: 21.03.2023. 15:06

Gradu Varaždinu i Razvojnoj agenciji Sjever DAN odobreno je sufinanciranje uređenja prostora Beli kipi kroz projekt LIFE Bauhausing Europe u iznosu od 669,87 tisuća eura, odnosno 368 tisuća eura bespovratnih sredstva.

Zajedno s osiguranim sredstvima iz obveznica, u sljedećih 48 mjeseci trajanja projekta, kroz više njegovih faza, sredstva će se utrošiti na: sudjelovanje zainteresiranih građana, udruga i institucija u razradi idejnog rješenja, izradu projektne dokumentacije i izdavanje potrebnih akata za građenje, zelenu javnu nabavu za izvođenje radova, izvođenje radova na adaptaciji i uređenju odabranog objekta, okoliša uz objekt te monitoring u smislu utjecaja projekta na zajednicu.

- Zadovoljan sam što smo među prvim gradovima u Hrvatskoj prepoznali inicijativu Europske unije pod nazivom Novi europski Bauhaus, aplicirali zanimljivim projektom i za njega uspjeli dobiti čak 60 posto bespovratnih sredstava, odnosno sufinanciranje za više faza projekta uređenja Belih kipi. To je popriličan iznos ako se prisjetimo da je bivša vlast cijeli projekt Belih kipi htjela financirati iz obveznica Grada Varaždina. U suradnji sa zainteresiranim partnerima, energetski ćemo obnoviti i urediti jedan od postojećih hangara i okolni prostor u sportsko-rekreacijsko-edukativni centar koji će biti u korist svih građana - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Komentari