„Hrvatska može bolje“ na Korzu

Varaždin se pridružuje 13 hrvatskih gradova u prosvjedu podrške kurikularnoj reformi

Objavljeno: 30.05.2016. 16:50

Zadnja izmjena: 30.05.2016. 19:22

Više od 180 različitih udruga, sindikati, nastavnici i pojedinci okupljeni u Inicijativu „Hrvatska može bolje“ 1. lipnja u 18 sati organiziraju prosvjed kojim žele izraziti protivljenje stopiranju kurikularne reforme.

Organizirani prosvjed provodi se u Zagrebu, Križevcima, Virovitici, Osijeku, Slavonskom Brodu, Rijeci, Poreču, Puli, Zadru, Splitu, Korčuli i Dubrovniku, a organizirani prijevoz na prosvjed u Zagreb polazi u 16:00 iz Čakovca i 16:20 iz Varaždina. Prosvjed će se održati i u Londonu, Bruxellesu i Berlinu.

S obzirom na to da Varaždin nije bio na listi gradova u kojima se planirao održati prosvjed, nastavnica V. osnovne škole Varaždin Dubravka Novak i dožupan Alen Kišić, kako kažu, zbog građana koji ne mogu ići na centralni skup u Zagrebu, organizirali su prosvjed i na varaždinskom Trgu kralja Tomislava (Korzu).

„Želimo pokazati cijeloj Hrvatskoj da glas Varaždina nije jednak glasu jednog Varaždinca g. Ladislava Ilčića. Napominjem kako moje sudjelovanje u organizaciji nema apsolutno nikakve veze s mojim političkim djelovanjem, nego se želim aktivirati kao predavač na veleučilištu, kao suprug profesorice koja radi u školi, a najviše kao roditelj čije dijete ide u osnovnu školu. Dižemo glas protiv ovakve degradacije struke, degradacije 500-tinjak vrhunskih stručnjaka koji su bili jamstvo da ćemo imati bolje obrazovanje“, tvrdi Kišić u pozivu na prosvjed, koji će se održati 1. lipnja u 18 sati na Korzu.

Komentari