natjecanje u kulturnom turizmu

VARAŽDIN U DRUGOM KRUGU EDENA Hoćemo li biti nacionalni pobjednici za Europsku destinaciju izvrsnosti?

Objavljeno: 06.06.2017. 17:05

Zadnja izmjena: 06.06.2017. 17:05

U tijeku je natjecanje za nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) na temu kulturnog turizma i Varaždin je uspio proći prvi krug. Stoga nas je jučer posjetilo i posebno povjerenstvo i cijeli dan provelo u obilasku i ocjenjivanju grada.

Povjerenstvu u kojemu su bili predstavnici Hrvatske turističke zajednice, HGK-a, Ministarstva turizma i Ministarstva kulture jučer su predstavljena gradska kulturna dobra, kao što su odjeli Gradskog muzeja, Muzej anđela, HNK, knjižnica i sve ono što je u našem gradu turistički atraktivno i posebno. Ovo je Varaždinu drugo natjecanje u sklopu projekta EDEN - prije 4 godine bili smo finalisti na temu "Pristupačan turizam". S Varaždinom se u drugom krugu natječe još 11 hrvatskih gradova, a 5 će ih biti odabrano za finale. I finalisti i pobjednik postaju službeno članovi EDEN mreže te priliku da se promoviraju na web stranici European Best Destinations koja godišnje zabilježi 4 milijuna posjeta.

- Na njihovim stranicama organiziraju se izbori najboljih destinacija i manifestacija, a destinacije pobjednici u pravilu nakon izbora bilježe porast turističkog prometa. Nadam se da će tu svoje mjesto pronaći i Varaždin, kao jednog od skrivenih blaga Europe - istaknula je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

Komentari