nevjerojatno

eTV - Varaždinac glumio ukrajinskog biznismena i zakočio 18 milijuna eura težak projekt našeg Zavoda za javno zdravstvo

Kako je istaknuo Bosilj, varaždinski Zavod predvodnik je između ostalih Zavoda na sjeveru Hrvatske, što se odrazilo i na financijske rezultate. Međutim, u projekt izgradnje nove zgrade se upleo jedan Varaždinac, kaže ravnatelj...
Objavljeno: 15.11.2023. 11:16

Zadnja izmjena: 15.11.2023. 11:18

U našem eTV studiju danas se govorilo, između ostalog, i o novoj zgradi Zavoda za javno zdravstvo u Varaždinu, a o napretku, ali i poteškoćama s kojima su se susreli tijekom projekta govorio je ravnatelj Zavoda Marin Bosilj. 

Kako je istaknuo Bosilj, varaždinski Zavod predvodnik je između ostalih Zavoda na sjeveru Hrvatske, što se odrazilo i na financijske rezultate. Rekao je kako su vrhunski laboratorijski rezultati u usporedbi s drugim laboratorijima u Europi dokaz su kvalitete, a plod toga su određena financijska sredstva koja Zavod ima osigurana za gradnju nove zgrade koja će osoboditi prostore u Općoj bolnici Varaždin. Međutim, u projekt se upleo jedan Varaždinac, kaže ravnatelj.

- Javio se jedan naš sugrađanin koji je falsificirao sve svoje reference, predao lažnu dokumentaciju da je projektirao u Ukrajini. Tražili smo prijevod, on ga je dostavio. Tražili smo dodatnu dokumentaciju, on je uspio sve to falsificirati, ali smo i mi bili uporni. Nije bilo logike da netko, jedini zaposleni, projektira toliko klinika u Ukrajini gdje je drugačija zakonska regulativa. Prije rata smo putem našeg veleposlanstva i onog u Ukrajini saznali da su ti dokumenti falsificirani, ali tu smo izgubili šest mjeseci – rekao je Bosilj.

'Županija će pomoći u financiranju'

Pojasnio je da će se nova zgrada Zavoda prostirat na gotovo sedam tisuća metara kvadratnih, a procijenjena vrijednost je 18 milijuna eura. U planu je da sedam milijuna osigura Zavoda od svojih prihoda, a dva milijuna kroz kreditno zaduženje, rekao je Bosilj te dodao kako ostane 50 posto za zatvaranje financijske konstrukcije. Ravnatelj kaže da vjeruje da će resorno ministarstvo i županija riješiti taj drugi dio sredstava jer su se već uključili u projekt Centralnog operacijskog bloka u vrijednosti od 45 milijuna eura.

Komentari