Varaždinac u finalu za najveću svjetsku Internet nagradu!

Objavljeno: 28.02.2011. 11:32

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Varaždinac Veljko Sekelj, autor servisa Varaždin 2000 koji je bio praktički preteča Google Mapsa, u konkurenciji je s novim projektom za jednu od najvećih svjetskih Internet nagrada tj. konferenciju SxSW (South by Southwest) Interactive - i treba glasove.

Projekt pod nazivom FeedSpeaker, koji je Sekelj izradio u sklopu Master kursa na fakultetu, već je bio i jedan od osvajatelja pan-europske INCA nagrade.

Sad s istim projektom u finalu SxSW (South by Southwest) Interactive i ima šansu osvojiti glavnu nagradu u studentskoj kategoriji, a glasanje je otvoreno za sve posjetitelje stranice.

- Ovo je prilično velika stvar - u interaktivnoj branši je SxSW skoro pa ko osvojeni Oscar za film - rekao nam je Veljko Sekelj, koji drugi tjedan leti za Texas na finale.

FeedSpeaker je prvi je online-only prototip news readera za slijepe osobe tj. koristi prepoznavanje govora za navigaciju, a potom text-to-speech (TTS) da bi vijesti pretvorio u audio.

U konkurenciji tvrtki poput Groupon, TED i sličnih, svaki glas za hrvatski proizvod je dobrodošao, a glasati za FeedSpeaker možete na:

>> GLASAJ ZA FEEDSPEAKER <<

O samom FeedSpeakeru najbolje će reći sama video prezentacija, a Veljko će nam se javiti i iz Texasa s dojmovima.

Komentari