Varaždinac Veljko Sekelj među internetskim divovima!

Objavljeno: 24.03.2011. 16:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Sjećate se kada smo vas krajem veljače pozvali da pomognete hrvatskom predstavniku Veljku Sekelju iz Varaždina da se sa svojim FeedSpeakerom "progura" i osvoji nagradu na konferenciji SxSW (South by Southwest) Interactive.

E, pa, uspio je!

Prije nekoliko dana Veljko nam se javio preko Facebooka i svima se lijepo zahvalio na podršci. Iskreno, bili ste vrlo vrijedni i masovno ste glasali za hrvatskog predstavnika koji se u Austinu u američkoj državi Texas borio s brojnim drugim predstavnicima iz cijelog svijeta.

>> Veljko Sekelj u finalu za najveću svjetsku internet nagradu

Ipak, glavna nagrada mu je izmakla (Peoples Choice Award), pobijedio je Groupon. Kako nam je javio - nedostajalo mu je oko 300.000 glasova. Ipak smo mi mala zemlja i nema nas tako puno, zar ne?

No, no za FeedSpeaker je dobio nagradu SxSW Interactive u studentskoj kategoriji, što je opet velika stvar jer se jedan hrvatski predstavnik našao među internetskim divovima, što je opet za svaku pohvalu. Veljko nam je rekao kako se osjećao sjajno na pozornici među dobitnicima nagrada, to je velika stvar! Naravno, kasnije su i "partyjali", a zabavljali su ih Foo Fightersi.

Inače, FeedSpeaker je prvi je online-only prototip news readera (čitača) za slijepe osobe tj. koristi prepoznavanje govora za navigaciju, a potom text-to-speech (TTS) da bi vijesti pretvorio u audio.

Još jednom se u ime Veljka Sekelja zahvaljujemo svima koji ste dali svoj glas i pomogli da jedan hrvatski predstavnik osvoji nagradu. U nastavku možete vidjeti i video intervju s dobitnicima nagrada među kojima je i naš prijatelj Veljko.

Izvor: Računalo.com

Komentari