Varaždinska i međimurska policija za vikend provode akciju "Alkohol"

Objavljeno: 08.01.2015. 09:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Tijekom noći s 10. na 11. siječnja u vremenu od 23,00 do 05,00 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom provest će operativnu akciju "Alkohol“.

Operativna akcija prije svega usmjerena je na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i na sankcioniranje ostalih prekršaja koji su najčešći uzroci prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

- Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu - poručuju iz PU međimurske.

Ponovno podsjećaju da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

- Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti - pozivaju iz policijskih uprava.

Komentari