Spremaju izložbu i radionice

Varaždinska Udruga majstorica lepoglavske čipke od srijede u novim prostorima

Objavljeno: 05.03.2016. 10:30

Foto: 1. MO Varaždin

Udruga majstorica lepoglavske čipke prve generacije Varaždin od srijede radom na novoj lokaciji u prostorijama 1. Mjesnog odbora „Centar“, u ulici Alojzija Stepinca, broj 1 u
Varaždinu.

Naime, korištenje spomenutog prostora omogućili su članovi Vijeća 1. Mjesnog odbora „Centar“ kojim predsjeda Robert Roth.

Do sada je Udruga djelovala 12 godina u prostorijama Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina u Križanićevoj ulici, uz nesebićnu pomoć predsjednika Stjepana Androlića i Dragutina Labaša.

Osnivaćice Udruge Ružica Cikać, Danica Korade, mr. Ruža Levačić i Božena Vragović, su majstorice lepoglavske čipke, školovane u prvoj generaciji  Škole lepoglavske čipke u Lepoglavi, koja je zapoćela s radom 2003. godine u suradnji sa Otvorenim učilištem „Đuro Arnold“ u Ivancu.

Rad Udruge odvija se s ciljem očuvanja kulturne baštine, na naćin da se održavaju radionice izrade svih vrsta ručnih radova, ovisno o afinitetu članica. U Udruzi se izrađuju i uče izrađivati sve vrste čipke na batiće, čipke na iglu, razlićiti vezovi, heklani i štrikani
radovi, kraluš i druge rukotvorine.

Robert Roth, predsjednik Vijeća 1. Mjesnog odbora „Centar“, naglasio je da ga raduje što će građani ovog odbora sudjelovati u očuvanju kulturne baštine, kroz suradnju i rad Udruge.

Dogovoreno je da će se jednom mjesečnosvaku prvu srijedu u mjesecu , održavati radionice za mještane 1. Mjesnog odbora „Centar“ i druge zainteresirane osobe, a predviđaju se i tematske izložbe članica u sklopu otvorenih vrata 1. MO.

Udruga će imati redovne radionice svake srijede od 17 do 19 sati, te se pozivaju svi zainteresirani da se uključe u rad Udruge.

Dodatne informacije dostupne su kod predsjednice Udruge mr. Ruže Levačić, na telefon broj 099 832 66 05 ili na e-mail [email protected]

Komentari