U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a ozdravila je jedna osoba.

Time je, kako poručuju iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, ukupni broj oboljelih i dalje 47, a ozdravilo je 40 osoba ili njih 85 posto. Aktivno bolesnih je još sedmero osoba, od kojih se četvero nalazi na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a troje u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. U protekla 24 sata testirano je 49 osoba, a time ukupno do sada 1.871 osoba.  

- Vezano uz epidemiološku situaciju u Varaždinskoj županiji, njome trenutno svakako možemo biti zadovoljni, a što se tiče predstojeće faze popuštanja mjera, mogu samo naglasiti da sada, više nego prije, svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Pratite upute nacionalnog Stožera

Vidljivo je da se u sklopu treće faze popuštanja mjera posljednjih dana kontinuirano s nacionalne razine objavljuju nove upute i odluke, koje pobliže pojašnjavaju što je sve opet dozvoljeno i pod kojim uvjetima. Kako ne bi dolazilo do pogrešnih tumačenja izostavljanjem bitnih detalja pojedinih uputa i odluka, ponovno upućujemo sve zainteresirane građane na službene stranice Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poručuju iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Komentari

10.05.2020. 14:24h Zadnja izmjena: 10.05.2020. 14:24

Izvor: Varaaždinska županija