svima jednako

Varaždinska županija će svim maturantima osigurati prijevoz

Objavljeno: 02.06.2017. 14:38

Zadnja izmjena: 02.06.2017. 14:38

Kako ne bi samo maturanti koji završavaju gimnazijske programe imali pravo na (su)financiranje pojedinačne karte za dane pohađanja obveznih ispita državne mature, župan Štromar donio je odluku kako će troškove sufinanciranja prijevoza pokriti Varaždinska županija i za one koji nisu pohađali srednju školu gimnazijskog programa, javljaju iz Županije.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza za lipanj za maturante gimnazijskih program, a župan Štromar komentirao je odluku koju je naknadno donio kako bi se svim maturantima pokrili troškovi sufinanciranja.

- Varaždinska županija osigurati će svim maturantima bez obzira dali pohađaju gimnazijske programe ili strukovne jednake uvjete financiranja prijevoza za vrijeme održavanja ispita državne mature te polaganje završnih ispita u strukovnim programima obrazovanja. Država ne prepoznaje vrijednost obrazovanja, posebno vrijednost strukovnih škola, pa ćemo mi kao Županija financirati troškove prijevoza u lipnju - rekao je župan Predrag Štromar.

Dodaje kako je nejasno zašto je nadležno ministarstvo donijelo odluku u kojoj se čini nepravda učenicima strukovnih škola. Župan Varaždinske županije Predrag Štromar uputio je dopis srednjim školama s područja Varaždinske županije da  svim maturantima izdaju potvrde za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza za dane polaganja ispita državne mature, stoji u priopćenju iz Varaždinske županije.

Komentari