DOBRE VIJESTI

Varaždinska županija deseti dan bez oboljelih od korona virusa!

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji ponovno nije zabilježen ni jedan novi slučaj novooboljelih od koronavirusa, što je sada već deseti dan zaredom.  Kako su izvjestili iz županijskog Stožera civilne zaštite, ukupan broj do sada oboljelih je i dalje 32, a ozdravile su ukupno 22 osobe. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se devet osoba i dobrog su općeg stanja...
Objavljeno: 18.04.2020. 13:41

Zadnja izmjena: 18.04.2020. 13:47

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji ponovno nije zabilježen ni jedan novi slučaj novooboljelih od koronavirusa, što je sada već deseti dan zaredom. 

Kako su izvjestili iz županijskog Stožera civilne zaštite, ukupan broj do sada oboljelih je i dalje 32, a ozdravile su ukupno 22 osobe. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se devet osoba i dobrog su općeg stanja, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji i dalje pribrajaju dodatne tri osobe koje ovdje imaju prijavljeno mjesto prebivališta, ali žive u Zagrebu gdje su i testirani, te se tamo se liječe.

Ostale novosti:

  • Tijekom jučerašnjeg dana u našoj Županiji testirane su 39 osobe, a posebni naglasak je i dalje na djelatnicima Domova za starije i nemoćne osobe. Ukupni broj do sada testiranih je 899.
  • U mjeri samoizolacije na današnji nalazi se 1323 osoba, a čak 401 nova osoba registrirana je samo tijekom posljednja 24 sata. Time se i dalje uz Grad Zagreb i Splitsko-dalmatinsku županiju nalazimo u samom vrhu Republike Hrvatske.
  • U posljednja 24 sata PU varaždinska zabilježila je dva slučaja kršenja mjere samoizolacije i 72 slučaja kretanja bez valjane propusnice. Ukupno do sada zabilježeno je 81 kršenje mjere samoizolacije te 1304 kretanja bez valjane propusnice.
  • Vezano za kretanje područjem više općina i gradova bez propusnica, sporazumi jedinica lokalne samouprave proslijeđeni su Nacionalnom stožeru od kojega se očekuje povratno očitovanje i upute za daljnje postupanje

"Mi smo svijetla točka"

- Deseti dan smo bez novooboljelih, a više od dvije trećine oboljelih već se oporavilo, čime smo sigurno jedna svijetla točka na mapi Hrvatske u jeku ove krize, a testiranja provodimo kontinuirano i dalje, s posebnim naglaskom na djelatnike ustanova socijalne skrbi. Od strane djelatnika Epidemiološke djelatnosti našeg Zavoda za javno zdravstvo u ustanovama socijalne skrbi već nekoliko dana kontrolira se provedba mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ukoliko i dalje želimo nadzirati epidemiju potrebno nam je i dalje sudjelovanje građanki i građana Varaždinske županije u održavanju socijalne distance, higijenskih mjera i svih drugih važećih preporuka HZJZ i Stožera RH – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Komentari