ključeve predao župan čačić

FOTO: Varaždinska hitna dobila četiri nova vozila vrijedna više od 1.000.000 kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.07.2017. 09:33

Zadnja izmjena: 19.07.2017. 10:05

Foto: Mateja Rak

Danas je u Varaždinu župan Radimir Čačić predao ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladenu Smoljancu ključeve četiriji novih sanitetskih vozila ukupne vrijednosti 1.142.500,00 kuna, koja su nabavljena iz sredstava Županije i decentraliziranih sredstava.

Vozila su opremljena sa najsuvremenijom opremom za sanitetski prijevoz, te će se njima još više poboljšati  kvaliteta i dostupnost zdravstvene zaštite stanovnika Varaždinske županije. Po jedno vozilo bit će raspoređeno na lokacijama u Ivancu, Novom Marofu, Ludbregu i Varaždinu te će se tako pokriti čitavo područje Varaždinske županije.

- Razina obrazovanja i edukacije našeg kadra je visoka u ovom području i mi smo regionalni centar za nastavu u obrazovanju stručnog kadra- vozača, tehničara i liječnika u hitnoj. To je važno i pred nama su nova ulaganja.- rekao je Čačić i napomenuo je kako je kvaliteta vozila naših vozila prvorazredna.

Zavod u svom voznom parku ima još 13 vozila starijih od 10 godina, a prema Čačičevim riječima, ona bi se trebala zamijeniti u sljedeće dvije godine.

- Svako novo vozilo diže kvalitetu zbrinjavanja naših pacijenata i time smo digli na jednu novu razinu brigu o našim građanima.- komentirao je Mladen Smoljanec i dodao kako je varaždinski zavod za hitnu medicinu jedan od vodećih u Hrvatskoj.

 

 

Komentari