NA PETOM MJESTU

Varaždinska županija je pri vrhu - dosad se popisalo više 16 posto stanovnika

Objavljeno: 21.09.2021. 13:48

Zadnja izmjena: 21.09.2021. 18:26

U Varaždinskoj županiji se dosad popisalo oko 16 posto stanovništva - više od 27 tisuća građana, po čemu je trenutno na petom mjestu u Hrvatskoj, dok je u cijeloj državi popisano više od 720 tisuća stanovnika.

O tome su danas izvijestili župan Anđelko Stričak, ujedno predsjednik Županijskog popisnog povjerenstva, i ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković nakon radnog sastanka na kojem su razgovarali o tijeku provedbe prvog digitalnog Popisa stanovništva. Prema riječima župana, u provedbi popisa u Županiji će biti angažirano oko 420 osoba, među kojima je 320 popisivača, 40 kontrolora, osam instruktora i dva koordinatora.

- Za sad je Varaždinska županija u vrhu po odazivu, popisao se svaki šesti stanovnik, a vjerujem da će se u sljedećih nekoliko dana naši sugrađani još više angažirati te da će brojke biti još bolje. Osobno sam iskoristio mogućnost samopopisivanja koje nije zahtjevno te ga preporučam svima jer je, epidemiološki gledano, to najsigurniji i najbrži način. Pozivam vas da iskoristite ovu mogućnost, obavite svoju dužnost i samostalno popišete sebe i sve članove svoga kućanstva putem portala e-Građani – kazao je župan Stričak te istaknuo važnost provođenja ovog najopsežnijeg i najsloženijeg statističkog istraživanja.

Građane su podsjetili da kontrolnu šifru treba zapisati na papir, poslikati, isprintati ili poslati na mail te čuvati do druge faze Popisa (terenskog popisivanja) kako bi se predočila popisivaču zbog kontrole obuhvata popisivanja.

Komentari