potpisan dodatak ugovora

Županija nastavlja sufinanciranje stambenih kredita zdravstvenim radnicima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.03.2021. 14:19

Zadnja izmjena: 10.03.2021. 15:21

U Županijskoj palači potpisani je dodatak Ugovora za nastavak sufinanciranja stambenih kredita zdravstvenim radnicima između Varaždinske županije i Zagrebačke banke d.d.

Ugovor su potpisali zamjenik župana Robert Vugrin i predstavnica Zagrebačke banke d.d., Zagorka Mintas, direktorica Regije Kontinentalna Zapad.  Do sada su dodijeljena 72 kredita.

- Govorimo o iznosu od 1,6 milijuna kuna u petogodišnjem razdoblju. Želja nam je osigurati ostanak visoko obrazovanog kadra ali i privući nove kadrove. Uz sve navedeno dodatno sufinanciramo postdiplomske studije zdravstvenim radnicima s preko 800 tisuća kuna u posljednje tri godine, a ne treba zanemariti i sufinanciranje najma stanova liječnicima. Župan je s tisuću kuna nagradio one zdravstvene radnike koji su dali najveći doprinos u ovoj krizi, a  inicirali smo i  priznavanje statusa COVID bolnice Općoj bolnici Varaždin - rekao je zamjenik župana.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović informirao je prisutne o samim detaljima potpisanog dodatka Ugovora.

- Trenutno smo na razini 3400 eura mjesečne subvencije, a to iznosi oko 41 tisuću eura godišnje. U pet godina je to otprilike 210 tisuća eura. Subvencionirana kamata iznosi 1.85% i u prvih pet godina Županija subvencionira svaki stambeni kredit kojeg si pojedini zdravstveni djelatnik uzme. Postoje primjeri uzimanja i drugog kredita nakon isplate prvoga ukoliko dolazi do potrebe za većim stambenim prostorom. Ta činjenica ide u prilog atraktivnosti, ali i uspješnosti ove mjere – rekao je pročelnik Jakopović.

Komentari