javni poziv

Varaždinska županija objavila natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

Objavljeno: 18.10.2022. 12:01

Zadnja izmjena: 18.10.2022. 12:07

Varaždinska županija danas je objavila Natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2022./2023.

Stipendije se učenicima i studentima dodjeljuju u tri kategorije: za uspješnost, zatim učenicima i studentima slabijeg socioekonomskog statusa te stipendije za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju. Za svaku kategoriju stipendija bit će utvrđena posebna rang lista, koja se objavljuje na internetskoj stranici Županije. 

Novost je da su stipendije povećane, i to drugu godinu zaredom. Učenici će dobivati po 65 eura ili 489,74 kune mjesečno (dosad 400 kuna), a studenti 130 eura ili 979,49 kuna mjesečno (dosad 800 kuna).

Uz to, novost je da se od ove godine učenici od prvog do četvrtog razreda srednjih škola mogu prijaviti za stipendije u kategoriji uspješnosti, a isto se tako srednjoškolci od 1. razreda mogu prijaviti u kategoriji slabiji socioekonomski status. Također, za zanimanja od posebnog interesa od ove godine se mogu javiti i studenti od prve godine studija.

Prijave se zajedno s dokumentima utvrđenima natječajem mogu podnijeti putem online prijave na službenim web stranicama Varaždinske županije www.vzz.hr ili putem pošte na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, s naznakom „Povjerenstvo za dodjelu stipendija Varaždinske županije.

Rok za podnošenje prijava je 2. studenoga 2022. godine. Online prijava, uvjeti te dokumenti za prijavu objavljeni su na internetskim stranicama Varaždinske županije.

Komentari