strategija razvoja turizma

Doznajemo u kojem smjeru kreću stvari u Varaždinskim Toplicama, sada se uključio i Čehok

"Jedan od većih investitora je i Bernarda Cecelja koja je do sada pokazala da je uložila jako puno te bi bilo neprihvatljivo da taj neko tko će imati dvije trećine kompleksa bolnice danas-sutra dobije koncesiju vode i da Toplice od toga nemamo ništa". izjavio je u eTV studiju Dragutin Kranjčec...
Objavljeno: 24.02.2022. 13:12

Zadnja izmjena: 24.02.2022. 13:55

Bivši dugogodišnji gradonačelnik Varaždinskih Toplica, sada županijski vijećnik Dragutin Kranjčec koji je danas gostovao u eTV Studiju, nema ništa protiv javne rasprave o Strategiji turističkog razvoja Varaždinskih Toplica koju inicira Željko Bedeković iz Reformista, no stava je kako je "sve  odrađeno u nekakvoj ilegali".

Kranjčec: 'Sve je odrađeno u ilegali'

Dragutin Kranjčec je za strategiju razvoja toga grada rekao kako o njoj nitko nije bio obaviješten.

- Doživio sam je kao i svi Topličanci jer je sve odrađeno u nekakvoj ilegali gdje su Gradsko vijeće i gradonačelnica, a nitko od nas nije bio obaviješten o studiji te da bismo uopće mogli sudjelovati u takvoj studiji jer se već godinama u Županiji puno priča o "biseru" Toplicama - rekao je Kranjčec.

'Zaštititi i Bernardu Cecelju i izvorište'

Kako je naveo, oni nisu protiv ulaganja u Varaždinske Toplice, no bitno ih je zaštititi, kao i njihove investitore, a predložio je i rješenje protiv navodne privatizacije kompleksa.

- Jedan od većih investitora je i Bernarda Cecelja koja je do sada pokazala da je uložila jako puno te bi bilo neprihvatljivo da taj neko tko će imati dvije trećine kompleksa bolnice danas-sutra dobije koncesiju vode i da Toplice od toga nemamo ništa. Naša vizija je da se Grad mora izboriti da izvorište vode bude u lokalnoj upravi. Kao što svi drugi, primjerice od bušotina nafte, imaju neki dio naknade za to, ovime bi Grad kontrolirao da nitko ne bi mogao privatizirati izvorište - rekao je i dodao kako će Gradsko vijeće reagirati kako bi spriječilo "dirigiranje izvorišnom vodom od strane eventualnog većinskog vlasnika kompleksa".

'Gledanje bazena preko ograde nije nemoguće'

Na Stričakovu izjavu kako bi "Topličanci bazene mogli bazene gledati preko ograde", Kranjčec je reagirao riječima da takva mogućnost "nije isključena".

- Znamo da je elektro-energetska obnova u Minervi krajem prošle godine završena, da se pet godina ne smije ništa događati te mene iznenađuje zašto se sada forsira projektna dokumentacija ako mi ne znamo ni što će biti sutra, a kamoli za pet godina.

Čehok: Stručnjaka je zamijenio Bedeković

Zajedno s Dragutinom Kranjčecom u emisiji je gostovao i Ivan Čehok koji je rekao kako je s Kranjčecom 2003. godine zajedno rješavao zatečno stanje u Toplicama te je u kontekstu toga prozvao Željka Bedekovića.

- Miljenka Ernoića (direktora gradske agencije za EU fondove, nap.), jednog stručnjaka, čovjeka koji je donio europske projekte, idete micati i postavljate Bedekovića. Dakle, lika koji apsolutno nikada nije vodio nijednu sličnu instituciju ni mjesnu zajednicu, a kamoli razvojnu agenciju Grada Varaždina. I to lika koji s Varaždinom nema apsolutno nikakve veze. Da ga sad pitate kak se zovu kvartovi Varaždina, ne bi imao pojma - rekao je.

 

Komentari