prijem u ordinarijatu

Nova gradska vlast na prijemu kod varaždinskog biskupa

Objavljeno: 11.06.2021. 13:49

Zadnja izmjena: 11.06.2021. 13:49

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš priredio je u petak, u ordinarijatu varaždinske biskupije primanje za novog varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada rekavši: Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi. Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II, pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi crkve o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana.

Komentari