Varaždinski FOI započinje novi projekt za jačanje poduzetništva

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 23.07.2015. 18:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Arhiva

Dekan varaždinskog FOI-a Vjeran Strahonja u ponedjeljak je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Fakultetu organizacije i informatike za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013., Obrazovanje za poduzetništvo i obrt.

Iznos bespovratnih sredstava je 195.448,45 kuna.

Potpisivanjem Ugovora započinje projekt 3P – Planiram, poduzimam, promoviram!, čiji je cilj povećati aspiracije srednjoškolskih učenika i studenata prema poduzetništvu kao karijernom izboru te povećati kapacitet srednjoškolskih i visokoškolskih nastavnika za razvoj poduzetničke kulture kroz osnivanje zajednice prakse.

Partneri u projektu su Ekonomska i trgovačka škola u Čakovcu te Gospodarska škola Varaždin. U sklopu projekta odvijat će se brojne aktivnosti uključujući međunarodnu konferenciju o poduzetništvu, motivacijska predavanja poduzetnika, odlasci na sajmove poduzetništva i obrta, natjecanje u snimanju promotivnih videa o poduzetništvu, prikazivanje promotivnih videa, istraživanje poduzetničkih aspiracija učenika i studenata, radionice za nastavnike te studijsko putovanje. Ovim putem pozivaju se studenti da se u što većem broju odazovu aktivnostima koje će im biti ponuđene u okviru projekta.

Voditeljica projekta je dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, a suradnici sa FOI-ja na projektu su dr. sc. Ksenija Vuković, dr. sc. Kristina Detelj, dr. sc. Irena Kedmenec, Dina Korent, Tamara Šmaguc i Nikola Kadoić.

Komentari