Na odjelu ginekologije

Varaždinski Reformisti podjelom ruža u varaždinskoj bolnici obilježili Dan sestrinstva

Objavljeno: 12.05.2016. 13:35

Zadnja izmjena: 12.05.2016. 14:56

Foto: Reformisti

Narodna stranka - Reformisti obilježila je Dan medicinskih sestara podjelom bijelih ruža medicinskim sestrama na odjelu Službe za ginekologiju i opstetriciju u varaždinskoj Općoj bolnici.

Varaždinske Reformiste primila je dr.sc. Aleksandra Špoljarić, dr.med., voditeljica Službe za ginekologiju i opstetriciju i glavna sestra Alenka Blaži, bacc. primaljstva koja je Reformiste provela kroz sve odjele varaždinske ginekologije.

- Senzibilitet za osjećaje pacijenata, emotivnost i zrelost, briga i nježnost, odgovornost i pažnja, samostalnost ali i timski rad, značajke su jedinstvenog poziva medicinskih sestara. Posao koji obavljaju medicinske sestre jedan od najzahtjevnijih ali i najplemenitijih poslova - rekla je Natalija Martnčević i istaknula kako se u Hrvatskoj nažalost njihov se rad ne cijeni dovoljno što je i jedan od glavnih razloga odlaska velikog broja medicinskih sestara u inozemstvo.

- Prema procjenama Hrvatske udruge medicinskih sestara i Strukovnog sindikata medicinskih sestara danas u Hrvatskoj nedostaje oko 12 tisuća medicinskih sestara i tehničara što otežava rad svima koji ovim jedinstvenim pozivom doprinose uspješnom funkcioniranju svakog medicinskog tima. Njihov položaj na tržištu rada je nepovoljan, a plaća također neadekvatna. Naš je cilj i zajednički posao je da položaj medicinskih sestara u Hrvatskoj poboljšamo - istaknula je predsjednica Gradske organizacije Varaždin i gradska vijećnica Grada Varaždina Natalija Martinčević.

Uz predsjednicu Gradske organizacije Reformista Varaždin Nataliju Martinčević, u posjeti varaždinskoj ginekologiju bila je i predsjednica Interesnog odbora žena Vlasta Cindrić kao i članovi predsjedništva Gradske organizacije Reformista Varaždin.

Komentari