što djeca prelažu

Varaždinsko Dječje gradsko vijeće dalo gradonačelniku ove prijedloge

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.11.2022. 14:24

Zadnja izmjena: 21.11.2022. 14:24

Dječje gradsko vijeće Grada Varaždina održalo je u ponedjeljak, 21. studenoga 2022. godine redovnu sjednicu. 

Sjednici, koju je vodio predsjednik Lovro Ledenko uz dugogodišnju koordinatoricu Dječjeg foruma Dubravku Novak, prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj. Članovi Dječjeg gradskog vijeća na početku sjednice gradonačelniku su uputili više prijedloga i želja, te izrazili potrebe djece, odnosno učenika varaždinskih osnovnih škola.

Primjerice, u 1. OŠ tako bi željeli urediti školsko igralište i staviti gumenu podlogu, u 2. OŠ poželjeli su da se iscrtaju sportska igrališta a također su zatražili i povećanje sigurnosti u prometu. Forumaši 3. OŠ zatražili su nadogradnju škole te povećanje sigurnosti djece u prometu. Učenici 4. OŠ obavijestili su gradonačelnika o potrebi  sanacije krovišta, zatražili adaptaciju školske kuhinje i izgradnju učionice na otvorenom, a voljeli bi i više uređenih biciklističkih staza. 

Forumaši 5. OŠ stavili su naglasak na uređenje manjeg igrališta za polaznike produženog boravka, a čak su zamolili da im se kupe boje kojima bi sami uredili zidove škole. Šesta OŠ ukazala je na potrebu održavanja o obnavljanja dječjih igrališta i igrala te postavljanje gumenih podloga kao i pitke vode na igralištima. Forumaši iz nekoliko škola također pohvalili su uvođenje dječjeg participativnog proračuna,  a istaknuli su  i želju da se konačno riješi problem baliranog otpada na ulasku u grad.

 

Komentari