kongres poduzetnica

Varaždinskoj županiji dodijeljena povelja "Županija - prijatelj ženskog poduzetništva"

Danas je u City Centru Plaza u Zagrebu održan Kongres poduzetnica koji je okupio iznimno veliki broj žena u poduzetništvu...
Objavljeno: 08.03.2019. 14:44

Zadnja izmjena: 08.03.2019. 14:52

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, a u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra te u suradnji s Hrvatskom zajednicom Županija, danas je u City Centru Plaza u Zagrebu održan Kongres poduzetnica koji je okupio iznimno veliki broj žena u poduzetništvu. Partner Kongresa je i Varaždinska županija kojoj je dodijeljena povelja "Županija – prijatelj ženskog poduzetništva".

Povelju je primila posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja je sudjelovala u panelu na temu "Država i učinkovito poduzetništvo". No prije samog panela Martinčević se obratila okupljenima naglasivši kako unatoč političkoj funkciji dolazi iz područja gospodarstva u kojem je provela 20-ak radnih godina.

- Naravno da su ključni instrumenti utjecaja u rukama države, ali lokalna samouprava, premda s bitno manjim ovlastima ipak može pozitivno utjecati na razvoj poduzetništva pa tako i ženskog poduzetništva. Najbolje svjedoči tome Varaždinska županija koja je u ovome mandatu s preko 700 milijuna kuna vrijednosti EU projekata postala daleko, daleko najuspješnija županija u Hrvatskoj -  rekla je Martinčevi, istaknuvši kako se u Varaždinskoj županiji intenzivno radi na poticanju ženskog poduzetništva.

- Iznimno je važno osiguranje uvjeta koji omogućavaju ženama da krenu u poduzetništvo, zatim davanje poticaja, subvencija, organizacija različitih edukacija koje promiču žensko poduzetništvo u suradnji s Tehnološkim parkom, ali i aktivnim sudjelovanjem upravo na ovakvim događajima – zaključila je Martinčević.

U izložbenom dijelu Kongresa predstavio se i Tehnološki park Varaždin, OPG Andreja Petrović, OPG Orešković, Alhena j.d.o.o. te tvrtka Evenio d.o.o.

 

 

 

Komentari