Varaždinskom Hotelu Turist dodijeljen Halal certifikat

Objavljeno: 11.02.2012. 10:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Hotelu Turist dodijeljen je certifikat Halal ?ime je najpoznatiji varaždinski hotel postao prvi hotel s tim certifikatom u kontinentalnoj Hrvatskoj. Za dobivanje certifikata bilo je potrebno prilagoditi na?in pripreme hrane, a u hotelske sobe postavljeni su Kurani i ozna?en je smjer jugoistoka, a mini bar je bez alkohola.

Halal certifikat direktorici hotela Kristini Bek dodijelio je Aziz Hasanovi?, ravnatelj Centra za certificiranje halal kvalitete.

Hotel Turist pred sebe je postavio i ispunio zahtjeve implementacije standarda pod nazivom Halal kvaliteta, odnosno proširenja hotelske ugostiteljske i smještajne ponude za goste iz islamske zajednice. Time hotel Turist postaje prvi hotel kontinetalne Hrvatske kojem ?e se dodjeliti certifikat „Halal paket oznaka A“.

Halal certifikat propisuje Halal kvalitetu koja je utemeljena na šerijatskim principima, Codex Alimentariusu, odgovaraju?em Halal standardu i drugim aktima. Predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete.

Halal proizvodi i usluge su prihvatljivi za sve životne dobi i pripadnike drugih religija jer su zdravstveno ispravni zbog dodatnih kontrola, prisutni u svim prehramben im navikama i na svim podru?jima svijeta.

Komentari