promotivni posjet

Varaždinsku županiju posjetilo preko 30 gospodarskih savjetnika pri stranim diplomatskim misijama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.04.2022. 13:01

Zadnja izmjena: 07.04.2022. 13:16

Uprava za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova u sklopu sustava gospodarske diplomacije organizira promotivne posjete hrvatskim županijama s ciljem predstavljanja gospodarskih i investicijskih potencijala te otvaranja mogućnosti novih poslovnih suradnji i širenja tržišta. 

U okviru tog programa gospodarski su savjetnici, njih više od trideset, a koji su akreditirani pri stranim diplomatskim misijama u Republici Hrvatskoj posjetili Varaždinsku županiju i Grad Varaždin gdje su im u Županijskoj palači prijem priredili župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Župan Anđelko Stričak izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom i prilikom da uvaženim gostima prezentira Varaždinsku županiju.

- Predstavili smo im našu županiju koja raspolaže brojnim prirodnim i kulturnim dobrima, upoznali smo ih s našim gospodarskim i turističkim razvojem, predstavili prometnu infrastrukturu, a i naš obrazovni sustav. Prvenstveno tu mislim na naše centre izvrsnosti koji su se pokazali kao odličan primjer za sve ostale županije u Republici Hrvatskoj - izjavio je župan Stričak.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj iskazao je zadovoljstvo što je mogao pozdraviti drage goste te im ukratko prikazati potencijal grada Varaždina.

- Nadam se da ćemo pojačati daljnja ulaganja u gradu Varaždinu koji ima nezaposlenost ispod dva posto, jednu od najmanjih u Republici Hrvatskoj. Želimo što više kvalitetnih investitora, da se natječu u visini plaća i da dobiju što kvalitetnije kadrove – zaključio je Neven Bosilj.

Osim prijema u Županijskoj palači,  uvaženi gosti posjetili su i poslovni sustav  Vindija, Fakultet organizacije i informatike te siranu Bohnec u Ludbregu.

Komentari