pripreme mogu početi

Varaždinu odobreno milijun kuna za buduću knjižnicu u Varteksovoj robnoj kući - ovako bi trebala izgledati

Objavljeno: 09.01.2018. 08:17

Zadnja izmjena: 09.01.2018. 13:50

Dogradonačelnica Sandra Malenica na svojem je fb profilu objavila pozitivne vijesti o brojnim planovima i projektima koji očekuju grad Varaždin, između ostalog i nove buduće knjižnice u centru grada za koju je odobreno milijun kuna, pa radovi mogu početi.

Na 180. obljetnicu prve ilirske čitaonice u Hrvatskoj koja se nalazila upravo u Varaždinu i u godini kada je proglašena Europska godina kulturne baštine, Varaždinu je odobreno milijun kuna za radove na adaptaciji Varteksove robne kuće u centru grada koja bi trebala zasjati u novoj ulozi knjižnice.

Kako potvrđuje Malenica, trenutno se završavaju projektni zadaci za knjižnicu i odmah nakon potpisivanja ugovora o kupoprodaji kreće se u nabavu dokumentacije za glavni projekt koji će dati i finalni troškovnik te će se sukladno njemu projekt ponovno prijaviti Ministarstvu,  a Varaždinci će konačno imati knjižnicu i društveni prostor u centru grada u koji će moći ući i pročitati knjigu u ugodnom ambijentu dok će se ujedno oživjeti centar grada kvalitetnim sadržajima jer, kako kaže Malenica, zgrade su tu da se koriste, a ne da se gledaju.

U nastavku su fotografije s interneta za vizualizaciju buduće knjižnice.

 

Komentari