rekonstrukcija

Foto - Potpisan ugovor za dogradnju pročistača u sklopu Aglomeracije Varaždin

Projekt je vrijedan 210 milijuna kuna, a planirani kraj radova je 19 mjeseci nakon uvođenja u posao. Europska unija sufinancira projekt s 71,38 %, dok ostatak sufinanciraju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode te jedinice lokalne samouprave...
Objavljeno: 14.04.2022. 15:06

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 15:07

Kao što je nedavno u eTV Studiju najavio direktor Bruno Ister, Varkom je danas s predsjednikom uprave GK Grupe, izvođačem radova, Robertom Gotićem potpisao Ugovor za rekonstrukciju i dogradnju pročistača otpadnih voda Aglomeracije Varaždin.

Pročistačem će se obnoviti postojeće dvije biološke linije, a postojeća strojarska i elektrotehnička oprema će se zamijeniti novom. Isto tako, sanirat će se postojeći objekt gravitacijskih ugušivača te će se iskoristiti kao spremnik mulja. Na lokaciji biološkog dijela postojeća građevina će se prenamijeniti u radionu za manje bravarske radove te skladište kemikalija.

Projekt je vrijedan 210 milijuna kuna, a planirani kraj radova je 19 mjeseci nakon uvođenja u posao. Europska unija sufinancira projekt s 71,38 %, dok ostatak sufinanciraju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode te jedinice lokalne samouprave. 

- Aglomeracija Varaždinske Toplice je gotova, Aglomeracija Varaždin je pri kraju, a nedavno smo počeli s Aglomeracijom Ivanec. To je vrijednosti 1,14 milijarde kuna, što će, kad se izgradi, biti nevidljivo, zakopano pod zemljom. Ipak, iznimno je bitna za našu sadašnjost, ali i za budućnost - rekao je tom prilikom župan Anđelko Stričak.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Neven Bosilj. - Pročistač dolazi blizu našeg varaždinskog mora Aquacityja te će zamijeniti onaj stari pročistač koji nam širi neugodan miris te će dati novi zamah razvoju varaždinskog turizma.

Bruno Ister je prilikom potpisivanja naglasio važnost projekta za okoliš i zajednicu. - U ovom Velikom tjednu dolazimo u veliko finale velikog projekta. Kada ga privedemo kraju, naši će građani imati mnoge benefite, kao i naš okoliš i priroda. Ovo je krunski projekt zaštite okoliša naše županije. 

Komentari