donosimo detalje

Ova gradska tvrtka nudi stipendije učenicima i dokvalifikacije za djelatnike

Objavljeno: 10.02.2024. 09:39

Zadnja izmjena: 10.02.2024. 09:39

Odljev radne snage jedan je od izazova s kojim se susreću gotovo svi poslodavci, a tu temu u nedavnom intervju za eVaraždin, izdvojio je i direktor Varkoma Bruno Ister. Ova gradska tvrtka,  naime, u svrhu privlačenja kvalitetne radne snage, uvela je stipendije za učenike i mogućnost dokvalifikacije za djelatnike. 

Kako je pojasnio Ister, nekoliko ugovora za stipendije je već sklopljeno, a postoji i interes za dokvalifikaciju djelatnika. 

-  Kod učenika smo se bazirali na one učenike koji su kod nas na praksi i koje poznajemo. Isto tako sa određenim ljudima koji su sada radnici kod nas, a iskazali su želju da rade neka druga zanimanja, da se dokvalificiraju i doškoluju, dakle, kod nas u praktičnom dijelu i u školskim ustanovama u teoretskom dijelu. Tu smo sklopili još pet ugovora ovih dana. Mislim da je to jedan od načina kako ćemo se kadrovski ekipirati i obnoviti – ističe Ister.

Dodaje i kako je mnogo djelatnika otišlo u mirovinu ili se zaposlilo u realnom sektoru zbog, objašnjava, boljih plaća nego Varkom kao gradska tvrka u ovom trenutku može ponuditi. 

Komentari