doznajemo

Varkom možda proda kompleks Rezervarta, odluka je načelno već donesena

Objavljeno: 29.09.2022. 12:38

Zadnja izmjena: 29.09.2022. 12:38

Foto: Umjetnik Nikola Vudrag ispred radionice

Nakon obustave financiranja projekta aglomeracije od strane Hrvatskih voda, Varkom je radove nastavio financirati sam.

Najjače gradsko poduzeće ima sredstava da radove privremeno financira samostalno i dosad je već potrošeno oko 25 milijuna kuna. S dobrim razlogom, uvjeren je direktor Varkoma Bruno Ister.

- Zamislite da su u ovom trenutku radovi stali, i da su se izvođači povukli, a oni bi se definitivno povukli jer ionako trpe gubitke zbog povećanja cijena. Oni su mene odmah drugi dan kada su saznali za tu situaciju pitali hoće li biti plaćanja. Rekao sam im da ne dolazi u obzir da projekt stane, jer bi to bila strahovita šteta  - rekao je danas u eTV studiju Bruno Ister pojasnivši kako bi se radnici povukli s gradilišta, a u svjetlu aktualne krize radne snage, druge radnike, po toj cijeni i u tom roku, više ne bi mogli pronaći.

'Imamo rezervne opcije'

Rezervoar se ipak polako prazni, kaže Ister, ponajviše iz razloga što Varkom želi upotrijebiti sredstva za prijeku kadrovsku obnovu i dr. Potrebno je još oko 25 milijuna kuna, te se razmišlja o prodaji imovine koja Varkomu nije nužna ili prijeko potrebna.

- Potaknuli smo sve moguće inicijative prema vrhu, prema provedbenim i upravljačkim tijelima, dobili smo neke naznake da bi nam se obustava plaćanja mogla skinuti, odnosno da bi se nastavilo plaćanje. Ali, ako se to ne dogodi ili ako bi predugo trajalo mi moramo imati rezervnu opciju. Jedna od tih opcija je i prodaja bivše zgrade Aquatehnike u kojoj se sad nalazi grupa mladih umjetnika poznata kao RezervArt. Napravili smo procjenu toga i još nekih vrijednih građevinskih zemljišta za koje bi se mogli naći potencijalni kupci - zaključuje.

 

Komentari