'krčmi na rasprodaju'

'Grad ima apsolutni utjecaj na Varteksove nekretnine i pravo na upravnu zgradu', evo tko tvrdi

Stav dijela političke scene, a među njima i Reformista je da se nije trebalo dopustiti državi da preuzme nadzor nad rasprodajom Varteksovih nekretnina, nego je to trebao učiniti Grad, odnosno tada Ivan Čehok. Prema Radimiru Čačiću, to je sada prepušteno "krčmi" na rasprodaju a Gradu je sve teže zbog potencijalne penalizacije koja prijeti, no Čehok tvrdi potpuno suprotno i kaže da Grad ima apsolutni utjecaj na nekretnine...
Objavljeno: 17.09.2022. 08:43

Zadnja izmjena: 17.09.2022. 09:20

Gostujući u eTV studiju Ivan Čehok je kategorički oporgnuo tvrdnju njegovih oponenata da njegovom krivnjom Grad Varaždin nema više nikakve kontrole nad rasprodajom Varteksovih nekretnina.

Kaže, naime, kako činjenica da se uključila država može biti samo dobra, no da Grad i dalje ima kontrolu koju ne zna iskoristiti.

- Grad ima potpuni utjecaj. Ništa se bez Grada ne može napraviti. To što je država to proglasila strateškim projektom je dobro, jer onda država mora biti uključena u dio pregovora i u dio sanacije. Ali, ništa se tu bez Grada ne može napraviti. Kako bi recimo Kaufland mogao napraviti rotor bez Grada, za kojeg inače mislim da će izazvati velike prometne poteškoće jednako kao i onaj drugi koji je kao potreban Sparu. Dakle, dva raskršća i dva rotora, što je besmisleno - rekao je Čehok.

'Htjeli smo upravnu zgradu'

Kaže kako je posljednji dogovor u njegovom mandatu bio da se Varteksov dug prema Gradu prebije crvenom upravnom zgradom, te tvrdi da je sada gradonačelnik Bosilj izigran.

- Mi smo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u starom mandatu došli do toga da cjelokupni dug Varteksa riješimo na način da nam daju crvenu zgradu, svoju upravu. To je bilo nekakvih 5,5 milijuna kuna i to je na Vijeću prošlo. Dolazi zatim Bosilj i kaže "ja to ne želim" jer Varteks to navodno ne želi prihvatiti. Ali, nema što Varteks htjeti ili ne htjeti - kaže Čehok i dodaje kako su im umjesto toga željeli ponuditi dimnjak, što za njih nije bilo prihvatljivo.

'Krčmi na rasprodaju'

Podsjetimo, stav dijela političke scene, a među njima i Reformista je da se nije trebalo dopustiti državi da preuzme nadzor nad rasprodajom Varteksovih nekretnina, nego je to trebao učiniti Grad, odnosno tada Ivan Čehok. Prema Radimiru Čačiću, to je sada prepušteno "krčmi" na rasprodaju, dok su Gradu Varaždinu istovremeno ruke sve više vezane.

- To je sad bitno otežano (utjecati, nap.) obzirom da Grad još uvijek ne zna kakva je njegova sudbina obzirom na aferu Varkoma. To su paralelne stvari. Ne može se Grad opteretiti ako je ovdje u dužničkom ropstvu. Najprije je to bio zbog Čehoka, Patafte i svih kriminalnih optužnica, a sada je u deset puta većem problemu i teško je očekivati da može ući u takav jedan aranžman.

 

Komentari