otkriva predsjednik uprave

Varteks sklopio predugovor s Kauflandom, a Grad uzima halu za koncertnu dvoranu?

'Grad je zainteresiran za investiranje u koncertnu dvoranu koja će nastati preuređenjem jedne od Varteksovih hala', kaže Tomislav Babić u intervjuu za tjednik Nacional...
Objavljeno: 23.10.2021. 10:56

Zadnja izmjena: 23.10.2021. 11:00

Predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić, u velikom intervjuu za tjednik Nacional, otkrio je kako je Varteks, nakon prodaje 48 tisuća kvadrata trgovačkom lancu Spar, sklopio i predugovor za prodaju zemljišta veličine 16,5 tisuće kvadrata trgovačkom centru Kaufland.

Babić je, međutim, otkrio i to, kako postoji mogućnost da se jedna Varteksova hala pretvori u koncertnu dvoranu, te da je za takav projekt interes pokazao Grad Varaždin, o čemu se, doduše neizravno, ovog tjedna govorilo i na Gradskom vijeću. Podsjetimo, SDP-ova vijećnica Gordana Marsenić gradonačelniku Nevenu Bosilju postavila je pitanje - može li se s Varteksom postići dogovor, prema kojem bi se dug od četiri milijuna kuna "zatvorio" zamjenom za neku građevinu. Gradonačelnik Bosilj vijećnici je odgovorio kako postoji interes Grada Varaždina za takvu soluciju, međutim detaljnije tom prilikom nije govorio.

Evo što je, s druge strane, za tjednik Nacional otkrio Tomislav Babić:

- U jednom dijelu prostora ostat će Varteksov pogon, unutar kvarta bit će renovirani poslovni prostori i vrijedne zgrade, a u središtu je planiran park od desetak tisuća kvadrata, izgradit će se vrtić, fitness centar, ugostiteljski sadržaji, kulturni sadržaji i stanovi. Grad je zainteresiran za investiranje u koncertnu dvoranu koja će nastati preuređenjem jedne od Varteksovih hala. Izgradit će se nove prometnice i otvoriti nova cesta zapadno od kompleksa kojom se taj dio grada spaja s centrom Varaždina - rekao je Babić.

Komentari