zanimljivosti aktualca

Varteksov stadion preimenovati u "Anđelko Herjavec"? Evo što je Mladenoviću odgovorio Čehok...

Objavljeno: 07.05.2018. 17:28

Zadnja izmjena: 08.05.2018. 08:56

Foto: Luka Šalamun / Arhiva

Na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina nekolicina pitanja odnosila se na ulaganja u sport i sportaše, a Denis Mladenović gradonačelniku je uputio pitanje o preimenovanju stadiona.

Mladenović je, naime, predložio da se stadion Varteksa nazove prema tragično preminulom sportskom djelatniku Anđelku Herjavcu: „Već duže vremena postoji ta inicijativa, to je čovjek koji je zadužio varaždinski sport i nogomet. NK Varteks godinama organizira memorijalni turnir, pa sam siguran da i oni pozdravljaju ovu inicijativu. S druge strane, Varteks d.d., po kojemu stadion nosi ime – već godinama nije uložio ni kune u infrastrukuru. Stoga, smatram da je to najmanje što možemo učiniti u čast i sjećanje na tog velikog varaždinskog sportskog djelatnika“, rekao je Mladenović. Čehok se, međutim, nije složio: „Anđelko Herjavec bio je moj prijatelj. Mogu slobodno reći i neka se nitko ne ljuti, ali ja nisam za to da se stadioni nazivaju po osobama. Evo, u najkraćim crtama, ne bih dalje o tome govorio...“, odgovorio je kratko Čehok.

Najavljeno povećenja ulaganja

Vijećnica Gordana Marsenić (SDP) istaknula je da se sportaši „kronično žale na nedostatak novca za svakodnevni pogon i natjecanja“, premda ostvaruju izuzetne rezultate. Čehok joj je odgovorio da je u pravu, da je Grad ove godine povećao izdvajanja, međutim da „nije realno očekivati u jednoj godini vratiti se na razinu iz 2010. godine, s obzirom da je prošla vlast godinama izdvajanja smanjivala“. Kazao je također da su se s dolaskom Mladenovića u sportsku zajednicu pokrenuli mnogobrojni infrastrukturni projekti (uloženo je 2,5 milijuna kunau kompleks); naredne godine planiraju se još povećati izdvajanja, tim više bude li manje potreba za infrastrukturnim ulaganjima.

Komentari