demanti

V.d. ravnateljica: 'Dom za starije i nemoćne nema poteškoća, narušavaju nas izvana'

Objavljeno: 16.04.2022. 10:16

Zadnja izmjena: 16.04.2022. 10:31

Foto: Vesna Vidović-Oreški/Arhiva

Nakon što smo objavili članak, u kojem smo izvjestili o ozbiljom stanju u varaždinskom Domu za starije i nemoćne, demantijem nam se obratila v.d. ravnateljica Doma Vesna Vidović-Oreški.

Oreški tvrdi kako u Domu situacija nije ni "ozbiljna" ni "složena", te kako ne postoje "značajne" niti "bilo kakve" poteškoće, nego se rad sustava, kako tvrdi, narušava "izvana", od strane osoba koje se nisu uspjele izboriti za mjesto ravnatelja ustanove.

Demanti u nastavku prenosimo u cijelosti.


Demanti

U Domu nije složena situacija i ne postoje značajne niti bilo kakve poteškoće na više razina upravljanja sustavom. Dom normalno i više nego dobro funkcionira, s dugogodišnjim organiziranim ustrojem, s posebnim naglaskom brige za korisnike, a o čemu svjedoči i posljednji Inspekciji nalaz resornog Ministarstva od 11.03.2022. godine.

Dom ne rasplaže godišnje s 40-ak milijuna kuna proračuna, već sa 18-ak milijuna kuna, s kojim je Dom štednim i planskim poslovanjem, prethodnu poslovnu godinu ispunjavajući sve obaveze prema korisnicima, radnicima i dobavljačima završio u plusu. Dom nije osnovan krajem 1990-ih, već 1979. godine.

U Domu situacija nije ozbiljna i složena, već su rukovođenje ustanovom i rad vrijednih ljudi koji su uspješno i istovremeno iznijeli teret energetske obnove i pandemije Covid-19 u Domu, pokušale narušiti neke osobe izvana koje su pretendirale na radno mjesto ravnatelja, a nisu u tome uspjele.

Vesna Vidović-Oreški, v.d. ravnateljica

Komentari