kreće energetska obnova

FOTO Već sutra kreće energetska obnova Srednje škole Novi Marof - novac osigurala Županija i EU fondovi

Objavljeno: 23.10.2017. 11:44

Zadnja izmjena: 23.10.2017. 13:04

Foto: Mirela Horvat

Danas je u Županijskoj palači potpisan ugovor o energetskoj obnovi srednje škole u Novom Marofu u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna. Potpisivanju su nazočili župan Čačić i njegov zamjenik Paljak, pročelnik za prosvjetu Huđek, ravnateljica škole Jasminka Behin, gradonačelnik Novog Marofa Jenkač te izvođač radova Stipić.

Župan Čačić je rekao da je ovaj projekat još dogovorio 2012. godine no na tome se stalo sve do ministra Kuševića koji je ugovorio 2 milijuna kuna podrške kroz energetsku obnovu.

- To su zapravo projekti koji se upravo sad počinju realizirati što je davno već trebalo biti gotovo. Pola sredstava osigurava Europa, a pola Županija, a ukupna vrijednost je umjesto 1,6 milijuna kuna, zahvaljujući postupku javne nabave smanjena na 1,4 milijuna kuna - rekao je Čačić.

- Bio je to mukotrpan put od dobivanja i uređivanja zgrade škole preko pisanja projekata, a sve to nebi bilo moguće bez podrške Županije. Radovi bi trebali započeti već sutra, a obuhvatit će uređenje fasade, promjenu prozora i krovišta te postavljanje solarne elektrane na krovište škole dok bi planirani završetak radova trebao biti do kraja godine - izjavila je ravnateljica Behin.

- U kratkom roku potpisana su dva ugovora, jedan za obnovu Osnovne škole Novi Marof u vrijednosti preko milijun kuna i drugi za energetsku obnovu Srednje škole Novi Marof od 1,4 milijuna kuna. To je omogućeno dobrom suradnjom između Županije, Grada i Ministarstva - potvrdio je Jenkač.

Komentari