gradska delegacija u zadru

Večernji list nagradio Varaždin kao najbolju destinaciju kontinentalne Hrvatske 2017.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.09.2017. 14:49

Zadnja izmjena: 29.09.2017. 14:56

Na svečanoj dodjeli nagrada Turističke patrole za 2017. godinu, koja je održana danas u Kneževoj palači u Zadru, Gradu Varaždinu dodijeljena je vrijedna nagrada.

Turistička patrola Večernjeg lista odlučila je da je najbolja destinacija kontinentalne Hrvatske za 2017. godinu Grad Varaždin. Nagradu je predstavio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić kazavši:

- Ove godine prvi put dodjeljujemo nagradu u ovoj kategoriji, a nagrade dodjeljujemo od 1975. godine. Procijenili smo da je sada baš pravo vrijeme da predstavimo i kontinentalne šampione jer je turizam u unutrašnjosti u porastu.

Nagrada koja obvezuje

Nagradu su primili varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina, a uručio im je Gari Cappeli, ministar turizma Republike Hrvatske.

- Svaka nagrada obvezuje, svjesni smo toga. Drago nam je da smo dobili ovaj naslov najbolje kontinentalne destinacije u Hrvatskoj. To govori kako raste svijest o kontinentalnom turizmu. Kontinent ima ponudu, to dokazuje naš Špancirfest. U dogovorima smo s ministrom Cappelijem za daljnji razvoj turističke ponude Varaždina - izjavio je tom prilikom Čehok, dok je Toth istaknula kako je riječ o velikom priznanju, naročito iz razloga što je, kako je kazala - teže razvijati turizam na kontinentu.

 

Komentari