indijska ulaganja u hrvatskoj

Veleposlanik Indije primljen u Županijskoj palači - Varaždinska županija na meti indijskih tvrtki

Objavljeno: 04.08.2018. 12:13

Zadnja izmjena: 04.08.2018. 14:30

Veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Sandeepa Kumara u petak, 3. kolovoza, primili su u Županijskoj palači u Varaždinu župan Radimir Čačić, te posebna savjetnica župana Natalija Martinčević

Tema razgovora bile su gospodarske, točnije ulaganja koja u Hrvatsku te u Varaždinsku županiju planiraju tvrtke iz Indije. Najveće indijsko ulaganje u Hrvatskoj je ono u tvornicu želatinskih kapsula ACG Lukaps iz Ludbrega, koja sada planira otvoriti i centar za razvoj i istraživanje za ovaj dio Europe, naveo je NJ. E. Sandeep Kumar te pohvalio podršku Županije investitorima.

Uz to je naveo da ured u Zagrebu otvara tvrtka koja se bavi razvojem softvera za automobilsku industriju. I dok će sada trebati 100 inženjera različitih profila, u drugoj fazi, koja će uslijediti za dvije do tri godine, trebat će još 250 inženjera. Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj u Varaždinskoj županiji vidi partnera koji bi pomogao u školovanju potrebnog stručnog kadra. 

Župan Čačić je istaknuo mogućnosti suradnje s Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu, a posebno sa Sveučilištem Sjever, kojima je u središtu interesa STEM područje. Ujedno je s veleposlanikom dogovorio da organizira sastanak sa samim ulagačima kako bi sami iznijeli svoje poslovne planove te potrebe za stručnim kadrom.  


 

Komentari