u saboru

Video - Martinčević o izboru Turudića: 'Ovo je HDZ-ovo zataškavanje korupcije'

Objavljeno: 31.01.2024. 13:37

Na današnjoj saborskoj sjednici zastupnica Narodne stranke - Reformisti, Natalija Martinčević, rekla je kako je izbor Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika HDZ-ovo zataškavanje korupcije, navode iz stranke.

Martinčević kaže kako premijer Plenković ovim izborom poručuje da je dosta uhićivanja njihovih ministara i ostalih HDZ-ovaca.

- Poručuje nam da je u ovoj superizbornoj godini HDZ-u potreban mir od afera. Poručuje nam da se HDZ zaista ne želi boriti protiv korupcije, ne želi ju spriječiti, već ju samo silno želi zataškati - kazala je. 

Nevjerojatno da je za Državnog odvjetnika predložen Ivan Turudić, kaže zastupnica, u vrijeme kad državu izjeda sistemska korupcija vezana uz državu i javne tvrtke, a na dnevnoj bazi izlaze afere ministara, državnih tajnika i slično.

- Dakle osobu, koja je što se javnosti tiče duboko politički kompromitirana i koja se javno vodi kao HDZ-ov stranački kadar, čime se pokazuje da se ovdje zapravo radi o nevjerojatnoj samovolji koja predstavlja i svojevrsno nasilje nad institucijama - rekla je saborska zastupnica.

Komentari