stigli u hrvatsku

Foto i Video - Stričak snimio slijetanje šest Rafalea

Vlada RH je prije dvije godine i pet mjeseci sklopila ugovor s Francuskom o kupnji 12 višenamjenskih borbenih aviona vrijednih nešto više od milijun eura, a u odluci o kupnji sudjelovao je i Stričak...
Objavljeno: 25.04.2024. 13:20

Zadnja izmjena: 25.04.2024. 19:55

Putem svojih društvenih mreža župan Varaždinske županije Anđelko Stričak objavio je video današnjeg slijetanja prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafalea na zagrebačku zračnu luku Pleso, a u odluci o njihovoj kupnji sudjelovao je i sam Stričak. 

Podsjećamo, Vlada RH je prije dvije godine i pet mjeseci sklopila ugovor s Francuskom o kupnji 12 višenamjenskih borbenih aviona vrijednih više od milijardu eura. U toj odluci kao član međuresornog Povjerenstva svoju je ulogu imao aktualni župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Naime, prije stupanja na dužnost varaždinskog župana Anđelko Stričak je kao tada jedini zastupnik u tadašnjem sazivu Hrvatskog sabora sudjelovao u postupku nabave borbenih aviona najnovije. Kao član spomenutog Povjerenstva sudjelovao je u pripremi i provođenju postupka nabave koje je donošenje odgovarajućih odluka predlagalo Vladi i nadležnim tijelima.

Komentari