kontroverzan projekt

Varaždinska županija objavila video: Radovi na Trakošćanskom jezeru u punom su jeku

Objavljeno: 27.02.2024. 14:00

Zadnja izmjena: 27.02.2024. 14:00

Nakon što smo u više navrata pisali o obustavi radova na izmuljivanju jedne od nekada najposjećenijih kontinentalnih destinacija čak i europskog značaja, Varaždinska je županija na svojim društvenim mrežama objavila kako su radovi na Trakošćanskom jezeru u punom jeku.

Podsjetimo, zbog obustave radova tijekom izmuljivanja Trakošćanskog jezera, lokacija je u međuvremenu obrasla šikarom i do dva metra, a dio stabala koja su rasla uz jezero se porušio. Ipak, ono što je najviše zabrinulo javnost jest upozorenje Hrvatskih voda da prostor nekadašnjeg jezera može biti opasan po život.

U jednoj od naših eTV studija prošle godine na situaciju se osvrnuo i načelnik Općine Bednja Damir Poljak riječima kako je od 400 tisuća kubika ukupne zapremnine jezera polovica mulj budući da je jezero zadnji puta čišćeno 1953. godine. U međuvremenu je ugovor s inicijalnim izvođačem Bagerkop-Roberto raskinut, a Poljak je dodao kako vjeruje da će se ovaj projekt Hrvatskih voda pod vodstvom direktora Milana Reze "kvalitetno odraditi".

Varaždinska je županija danas na svojim društvenim mrežana objavila dva videa snimljena iz zraka koji prikazuju kako su radovi u tijeku, odnosno više bagera koji utovaruju mulj s dna nekadašnjeg jezera u prikolice kamiona koji ga odvoze.

Komentari