krenuli radovi

FOTO: Općina Vidovec izdvojila 90 tisuća kuna za uređenja groblja u Radovanu

Objavljeno: 18.12.2018. 11:50

Zadnja izmjena: 18.12.2018. 12:01

Tijekom listopadskih dana na groblju u Radovanu krenuli su radovi na uređenju infrastrukture predviđeni programom za 2018. godinu za koji dio sredstava iz svog proračuna izdvaja i Općina Vidovec. Uređene su grobne staze i prilazi, asfaltiran je prostori ispred grobne kuće, postavljene su nove klupe kao i nove slavine za vodu.

Načelnik Hranić obišao je radove na uređenju groblja te iskazao zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izvedenih radova.

- Drago mi je da Općina Vidovec već niz godina ulaže u uređenje mjesnog groblja u Radovanu. Ipak tamo naši mještani iz Tužna ukapaju svoje najmilije pa smatram da moramo učiniti sve kako bismo dostojanstveno uredili njihovo posljednje počivalište - kazao je Hranić.

Budući da mještani iz naselja Tužno koriste groblje u Radovanu za ukop svojih pokojnika, Općina Vidovec ove je godine potpisala ugovor s Gradom Ivancem o uređenju groblja u razdoblju od 2018.-2022. godine. Procjenjena vrijednost radova iznosi 704.766,00 kuna, a Općina Vidovec iz svog će proračuna izdvojiti 40% potrebnih sredstava. 

Kako stoji u priopćenju, ovo nije prvi puta da Općina Vidovec ulaže u uređenje groblja u Radovanu. Temeljem tripartitnog sporazuma između Grada Ivanca, komunalne tvrtke Ivkom i Općine Vidovec u razdoblju od 2015.-2017.  asfaltirano je 1.125 četvornih metara parkirališta, izgrađeno je prilazno trodijelno stubište s parkirališta na groblje, a uređeno je i pedesetak metara parkirališnog prostora uz lokalnu cestu. Za navedene radove Općina Vidovec izdvojila je 90.000,00 kuna.

Komentari