Aktualni sat uživo

Habuš planuo zbog tvrdnje Cvetko da će država oduzeti zemljište za zonu: Jeste li vi vijećnica Ludbrega?!

Objavljeno: 25.02.2016. 11:30

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:21

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjevee

Aktualni sat 22. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina prošao je s dvadesetak pitanja, koja su uglavnom upućena gradonačelniku Goranu Habušu iz redova nezavisnih i oporbenih vijećnika koje je između ostalog zanimalo hoće li Grad uskoro ostati bez koncesionara za odvoz i zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada...

Naime HSLS- ov vijećnik Željko Bunić upozorio je da je Inspekcija zaštite okoliša nedavno podnijela prijavu protiv RCGO Piškornica, u kojoj se otpad obrađuje bez potrebnih dozvola.

- Navodno je stizao iz varaždinskog Univerzala koji ga je odlagao na nezakonitu deponiju - rekao je Bunić, na što mu je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš odgovorio da "ako Univerzal krši zakon ostajemo bez koncesionara".

Podsjetio je i da Grad Varaždin s Piškornicom ne može potpisati nikakav ugovor o zbrinjavanju otpada. 

Vijećniku je ujedno potvrdio kako će NK Varaždin zasigurno odigrati utakmicu na stadionu NK Varteks: - Koliko mi je poznato, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina potpisala je ugovor kojim je to napokon regulirano – kazao je Habuš.

HDZ i dalje tvrdi da će država oduzeti zemljište

Potom se za riječ javila Otilija Cvetko, vijećnica iz redova HDZ-a rekavši da je Grad zakasnio s osnivanjem Gospodarske zone u Brezju, te da će Državni ured za upravljanje državnom imovinom oduzeti prethodno darovano zemljište.

- Navedeni ugovori iz 2005, 2008. i 2009. godine sadrže klauzulu da ukoliko grad ne razvije gospodarsku zonu, odnosno ne privede nekretnine svrsi u roku od 3 godine, iste mora vratiti Republici Hrvatskoj. Od 2011. niste ništa napravili i Biotehnološki park vam ne može biti izgovor – istaknula je Cvetko.

Na njene prozivke Goran Habuš je odgovorio kako je točno da su zemljišta od države dobivena u više navrata pa i 2005.

- No, tu nema tu uvjeta o kojima govorite da bi bilo straha da nam DUDI bilo što oduzme. Danas donosimo odluku o objedinjavanju parcela i zona upravo iz razloga da nam se ne oduzme. HDZ jedini priziva DUDI da nam oduzme zemljište koje smo lani oslobodili i sada ga stavljamo u funkciju – rekao je Habuš.

Potom je povišenim tonom zatražio od vijećnika HDZ-a da se u raspravu uključe konstruktivnim prijedlozima.

- U kojem vi gradu živite, jeste li vijećnici Ludbrega? Još bi i skinuli točku s dnevnog reda Gradskog Vijeća. To je nevjerojatno... – rekao je Habuš.

Kolarića zanima što je zapravo 'Sjajni bal'

Među zanimljivijim pitanjima vijećnika bilo je ono o baliranju otpada u tvorničkom krugu MBO-a gdje raste novo brdo bala.

Laburistu Božidara Kolarića zanimalo je što je zapravo - “Sjajni bal“.

- Ništ mi tu nije jasno, vidim na TV-u glamuroznu manifestaciju gdje se šeću u skupim odijelima nakon obilnog jela, a Varteksov radnik nema za život. Kakvi su to organizatori da ne mogu za tu priredbu skupiti 50.000 kuna – upitao se Kolarić.

Vijećnik Stjepan Cepanec rekao je da ga „muči  GUP na jugu Varaždina gdje se forsira poduzetnička zona, a građane se ne sluša.“

- Još gore je s javnim prijevozom. Njime 7. Mjesni odbor Biškupec uopće njime nije obuhvaćen. Što je to, izgleda da nam je potreban space shuttle ili ćemo se voziti običnim taxijima – naglasio je Cepanec.

Daljnji tijek sjednice pratite na eVaraždinu...

Komentari