revitalizacija

Foto i Video - Evo što je FOI zatekao u Vili Oršić, ali i što se sve promijenilo od tada

U jednoj od najljepših građevina u Varaždinu tako će se urediti novi prostori za provođenje akademskih aktivnosti, no dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređepu našem je eTV Studiju otkrila u kakvom su stanju zatekli zgradu....
Objavljeno: 06.03.2022. 08:50

Zadnja izmjena: 06.03.2022. 09:17

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike proširuje vlastite kapacitete i uskoro useljava u zgradu Vile Oršić na kojoj trenutno traju radovi na obnovi, a koji bi trebali biti završeni kroz godinu dana.

Radovi su posljednjih mjeseci intenzivirani i vanjska obnova je gotovo u potpunosti privedena kraju. U tijeku su radovi na unutrašnjoj obnovi koja obuhvaća strojarske, elektroinstalacijske i hidroinstalacijske radove. U jednoj od najljepših građevina u Varaždinu tako će se urediti novi prostori za provođenje akademskih aktivnosti, no dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređepu našem je eTV Studiju otkrila u kakvom su stanju zatekli zgradu.

- Sve u Varaždinu na neki način vežu emocije uz tu zgradu pa tako i mene. Kada sam prvi puta ušla u Vilu Oršić, prije nego smo napravili to preuzimanje i početak obnove, smeće mi je doslovno bilo do koljena. To je bilo nešto strašno. Mi smo hodali po toj zgradi koja je bila puna smeća - rekla je.

'To ne riješava problem prostora, ali...'

Nakon razgledavanja Vile Oršić, kako kaže Begičević Ređep, trebali su donijeti odluku hoće li se potruditi pronaći sredstva za njenu obnovu te koje FOI-jeve kapacitete će tamo smjestiti.

- Odlučili smo da ćemo ipak ići u to, iz više razloga. Naravno, nama Vila Oršić od 800 kvadrata neće riješiti problem prostornih kapaciteta, međutim, to smo gledali kao doprinos našem gradu te kao doprinos našem društvu, kao i još jedan način da se povežemo s našim tvrtkama partnerima.

Novi centar za usavršavanje

Kako je navela dekanica FOI-ja, u Vili Oršić nakon njene revitalizacije će biti smješteni istraživački laboratoriji, odnosno IOT Lab i njihov centar za biometriju. Napravit će i novi centar za usavršavanje koji će biti namijenjen i polaznicima izvan fakulteta, kao i neki od kabineta te seminarske i laboratorijske učionice.

- Naravno, to nam neće dugoročno riješiti problem, ali to je jedan projekt na koji smo jako ponosni te mislim da ćemo time napraviti puno i za grad Varaždin, a ne samo za FOI - zaključila je.

 

FOI - Snimka obnove Vile Oršić dronom

 

Komentari