Više nema povratka u toplo, uz kasnojesenske temperature sredinom tjedna mraz i susnježica

Objavljeno: 23.11.2015. 19:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Arhiva eVž

U utorak će i dalje biti dosta oblaka, a nisu isključene ni slabe oborine na granici kiše i snijega. I dalje se čini da će oborina biti malo pa se zapravo ne očekuje neki pravi veći snijeg. Možda samo malo dekorativno ponegdje, prije svega na okolnom gorju...

Temperatura zraka će biti kasnojesenska i ujutro će se kretati oko nule, a danju između 2 i 5 Celzijevih stupnjeva. Slične vremenske prilike očekujemo i sredinom tjedna, naglasio je Kristijan Božarov, dežurni prognostičar Udruge Crometeo - motrenje i prognoziranje vremena.

- U srijedu, četvrtak i petak bit će pretežno oblačno i prohladno. Možda nam se pokaže nešto malo sunca, ali ipak će nebom dominirati oblaci. Mjestimice su moguće slabe oborine koje bi, s obzirom na temperaturu, mogle biti na granici kiše, susnježice i slabog snijega. Oborina ne bi trebalo biti puno. U noćnim satima postoji mogućnost za mraz i poledicu pa pripazite u prometu – ističe Božarov.

Općenito je, dodaje, vjerojatnost za oborine veća u Posavini, a manja sjevernije. Primjerice, u Podravini oborina možda uopće neće ni biti, napominje.

Čini se da bi u danima vikenda na vrijeme mogla sve jače utjecati anticiklona, smatra Božarov.

- To bi značilo više suhog vremena, a vjerojatno će biti i više sunca. Vjetar većinom slab. Ujutro je moguća magla, vjerojatno i mraz, a tijekom dana bi uz sunčana razdoblja temperatura zraka ipak mogla lagano rasti u odnosu na sredinu tjedna. Biometeorološke prilike bit će povoljne pa se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom, ali moramo se prilagoditi nižim temperaturama – zaključio je Božarov.

Komentari