doznajemo

Dva vladajuća trenda u Varaždinu, stanove kupuju žene samice, a liječnici u gradskim stanovima ostaju

Gradski stanovi su do sad podijelili osam stanova doktorima 2018. i 2019. godine, a svi oni odlučili su ostati u Varaždinu i osnovali obitelji...
Objavljeno: 26.11.2023. 08:43

Zadnja izmjena: 26.11.2023. 09:56

Foto: Ilustracija

Trenutna potražnja stanova u gradu Varaždinu je još uvijek velika, a pojavili su se i novi trendovi, rekao je ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić.

Istaknuo je da se potražnja smanjuje zbog porasta kamatnih stopa na kredite, ali i porasta cijena stambenih nekretnina, a nastao je i trend da se sve više žena samica odlučuje za kupnju stanova. 

- Traže se uglavnom manji stanovi. Trend je da dosta, pogotovo u ovoj zadnjoj zgradi, imamo dosta samaca koji su ih kupili i to žena. Više od 50 posto stanova u zadnjoj zgradi kupile su žene i drago mi je da si to mogu priuštiti – pojasnio je.

Iste teme dotaknuo se nedavno u našoj emisiji zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković. Govorio je kako je Grad proveo anketu koja je pokazala da se mnogo samaca i ljudi koji žive u izvanbračnoj zajednici zanimaju za manje stanove, veličine 60-80 kvadrata.

'Proširit ćemo to i na Dom zdravlja'

U novim gradskim stanovima u Hrašćici nalazit će se 12 stanova, a četiri ih je, rekao je Veršić, predviđeno za liječnike. Gradski stanovi su do sad podijelili osam stanova doktorima 2018. i 2019. godine, a svi oni odlučili su ostati u Varaždinu i osnovali obitelji. Isto uskoro planiraju ponuditi i djelatnicima Doma zdravlja, a ne samo onima koji su zaposleni u Općoj bolnici Varaždin. Uz ovakav najam stana dolaze i neke pogodnosti, naveo je Veršić.

- Oni ih dobe na način da uđu u najam uz mogućnost otkupa. Njima je ta cijena najma subvencionirana od strane Grada i županije. Jedan dio najma plaćaju sami. Nakon tri godine imaju mogućnost otkupiti taj stan i priznaje im se dio zakupnine u ukupnu cijenu, točnije za taj iznos im se cijena umanji. Takav trend ćemo nastaviti – rekao je dodavši da se nada da će liječnici i dalje biti zainteresirani.

Komentari