radovi počinju 2019.godine

Više od milijun kuna europskih novaca stiglo u Ludbreg - planira se parkiralište, biciklistička staza i nogostup

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.12.2018. 09:27

Zadnja izmjena: 01.12.2018. 10:04

Grad Ludbreg će od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj dobiti 1.156.399.04 kune za ulaganje u nerazvrstane ceste, a projekt se odnosi na uređenje ulica Franje Kuharića, Miroslava Krleže i Kratke.

Prema riječima gradonačelnika Bilića, projekt uključuje rekonstrukciju ceste ukupne dužine 562 metra, izgradnju 35 parkirnih mjesta, nogostup te pješačko-biciklističku stazu s istočne strane Ulice kardinala Kuharića. Postojeći kolnik bit će proširen za jedan metar, a uredit će se i jedno parkirno mjesto za invalide te dva parkirna mjesta sa zajedničkim prolazom u Kuharićevu ulicu.

- Projekt uz to uključuje i izgradnju nogostupa i pješačko-biciklističke staze u širini 2 metra s istočne strane Ulice Miroslava Krleže te izgradnju pješačko-biciklističke staze duž sjeverne strane Kratke ulice u širini 2 metra – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić. 

Početak radova očekuje se naredne godine, čim to dopuste vremenski uvjeti, a njihovim završetkom uz modernizaciju komunalne i prometne infrastrukture što je primarni cilj projekta povećat će se i sigurnost u prometu, podići će se kvaliteta prometnog sustava u naselju Ludbreg te olakšati pristup objektima javne namjene. poručuju iz grada. 

 

Komentari