Višečlane obitelji dobile hranu i potrepštine

Objavljeno: 17.01.2011. 13:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Oko 150 članova obitelji koje imaju petero i više malodobne djece okupilo se na tradicionalnom božićno-novogodišnjem susretu u Varaždinu kojeg je u subotu 15. siječnja organizirao Caritas Varaždinske biskupije.

Caritas Varaždinske biskupije ima evidentirano gotovo 250 obitelji koje dva puta godišnje poziva na susrete posvećene prigodnim temama iz područja obiteljskog života, te ih ujedno daruje obiteljskim paketima s odjećom, hranom i potrepštinama.

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u pozdravnom je govoru istaknuo je za Crkvu važna obitelj koju smatra temeljnom i svetom u kršćanskom životu, čemu svjedoči i dolazak pape Benedikta XVI. u Hrvatsku upravo u prigodi Nacionalnog dana obitelji.

U nastavku je o temi “Nasilje u obitelji“ govorio Robert Čusek, dipl. defektolog – socijalni pedagog, ravnatelj Obiteljskog centra Varaždinske županije koji surađuje s Biskupijskim Caritasom. Uvodno je istaknuo kako se žrtve nasilja i drugih vrsta zlostavljanja mogu naći u obiteljima bez obzira na to koliko imaju djece ili kojeg su socijalnog statusa. Podsjetio je kako je potrebno imati nultu toleranciju na nasilje te sve sukobe i poteškoće rješavati nenasilno, ali i reagirati ukoliko se nasilje i zlostavljanje događa nekome u blizini. Na kraju je dotaknuto i pitanje fizičkog kažnjavanja djece, koje nije prikladno i dopušteno ni u kojem slučaju, pa ni u odgojnu svrhu.

Ravnatelj Biskupijskog Caritasa Ante Šola, istaknuo je kako su u ovim osobito teškim godinama znatne teškoće upravo pred višečlanim obiteljima. Stoga Biskupijski Caritas pomoć posebno usmjerava na obitelji s više djece. Svake godine pomogne se preko svih odjela Biskupijskog Caritasa nekoliko tisuća obitelji u Varaždinskoj biskupiji.

Nakon susreta obiteljima su darovani paketi s hranom i potrepštinama prikupljeni od više donatora.


izvor i foto: biskupija-varazdinska.hr

Komentari