Na svojoj današnjoj sjednici vlada RH donijela je odluku da se brza pruga kao i brza cesta koja će Varaždin prometno jače povezati sa Zagrebom uvrsti u konačni tekst Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2017. do 2030. godine.

Preciznije, radi se o brzoj pruzi Čakovec-Varaždin-Lepoglava-Zabok-Zagreb, te o brzoj cesti Čakovec-Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina-Zagreb. Konačni tekst Strategije će, prema odluci Vlade, biti objavljen na internetskim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

- Iako smo i na temelju dosadašnjeg teksta Strategije mogli krenuti u projektiranje, Vlada RH je današnjom odlukom i izrijekom uvrstila novu trasu brze pruge od Čakovca i Varaždina preko Lepoglave do Zagreba u nacionalnu Strategiju prometnog razvoja. Za nas je iznimno bitno što je Vlada tu trasu pruge istaknula kao važan primjer regionalnog povezivanja Varaždinske i Međimurske županije sa Zagrebom. – rekao je župan Radimir Čačić nakon objave ove vijesti. Projekt brze pruge financirao bi se putem EU fondova, a put od Varaždina do Zagreba time bi se značajno skratio, na svega 40 minuta, a od Čakovca do Zagreba na 50 minuta.

Komentari

14.09.2017. 18:03h Zadnja izmjena: 14.09.2017. 18:08

Foto: Arhiva