sjever ostaje u koprivnici

VIDEO Vlada RH jednoglasno odbila Podolnjakov prijedlog o promjeni naziva i sjedišta Sveučilišta Sjever

Objavljeno: 24.01.2018. 16:46

Zadnja izmjena: 24.01.2018. 16:46

Foto: Arhiva

Jednoglasnom odlukom Vlada RH danas je na otvorenom dijelu svoje 77. sjednice odbila prijedlog Roberta Podolnjaka o promjeni naziva i sjedišta Sveučilišta Sjever. Podsjetimo, Podolnjak je predložio da se izvrši promjena imena u Sveučilište Varaždin te da ujedno Varaždin postane sjedište Sveučlišta.

>> Podolnjak o HNS-ovom stavu prema Sveučilištu Sjever: 'Nisam iznenađen, samo mi je neshvatljivo da su protiv'

Na prilično opširnoj agendi današnje sjednica Podolnjakov prijedlog našao se u 18. točki pod stavkom B. Stav Ministarstva znanosti i obrazovanja o navedenom pitanju iznijela je državna tajnica Branka Ramljak, s obzirom da je ministrica Blaženka Divjak na putu u Londonu. 

Osim što je pojasnila da je osnivač Sveučilišta Sjever država Hrvatska - konkretno, Ministarstvo znanosti i obrazovanja - državna tajnica je ukazala i na druge aspekte pitanja.

- Izmjena bi iziskivala financijske i administrativne resurse, za što u proračunu nisi predviđena sredstva. - izjavila je Ramljak, zaključujući kako Podolnjakov zahtjev nije prihvatljiv. Takav su stav bez ikakve dalje diskusije jednoglasno prihvatili i ostali članovi vlade. Vlada je već u najavi sjednice zauzela taj stav i to objavila na svojoj sjednici, a istup Branke Ramljak i glasanje možete vidjeti u video prilogu kojega je vlada RH objavila na svom webu.

 

Komentari