priopćenje reformista

Martinčević: Vlada je usvojila našu ključnu mjeru - režije će država pokrivati direktno

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.02.2021. 08:20

Zadnja izmjena: 02.02.2021. 08:20

Kako su u priopćenju za medije izvijestili Reformisti, na njihovu je inicijativu Vlada Republike Hrvatske prihvatila važnu mjeru za pomoć ugostiteljstvu.

Mjera se odnosi na naknadu za podmirenje fiksnih troškova poput najma prostora, pričuve, električne energije, vode, plina i komunalnih troškova a koja će se od sada isplaćivati poduzetnicima koji upute zahtjev prije plaćanja pristiglih računa.

Kako pišu, predsjednik Reformista Radimir Čačić konkretne mjere za pomoć pogođenom sektoru predložio je na sastanku Vlade RH s koalicijskim partnerima te na sastanku s ministrom financija Zdravkom Marićem kojima su prethodili sastanci župana Čačića i saborske zastupnice Martinčević s predstavnicima Udruge Glas poduzetnika, Udrugom ugostitelja kontinentalne Hrvatske u osnivanju, brojnim gospodarstvenicima i poduzetnicima.

Podsjetimo, saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević je u četvrtak u Saboru predstavila 4 konkretne mjere pomoći, od kojih je ključna mjera ona za isplaćivanje naknada prije plaćanja pristiglih računa, usvojena.

- Iznimno je važno da je Vlada prepoznala i usvojila ovu inicijativu ali očekujemo da se i s preostale tri mjere krene u realizaciju. Ukoliko se nastave trendovi povoljnije epidemiološke situacije, očekujemo i popuštanje mjera što bi značilo rad u punom kapacitetu u predsezoni i sezoni za naše ugostitelje – zaključila je Martinčević

Komentari